løypeoppdatering 21.12.20

Nok en gang får vi en påminnelse om at det er naturen som setter hovedpremissene for vår aktivitet. Dette er helt klart etter dagens tur og inspeksjon.

Regn og varme pluss vind har stjålet 40 cm snø, og vi må ha mer for å kunne gjøre noe med løypene. Heldigvis har det blitt kaldere, så sålen er knallhard.

I sommer gjorde vi mye for å utbedre problemplasser pluss litt til. Nå har vi imidlertid fått nye problemer der løypekjører tidligere ikke hadde problemer. Dette fordi været har vært litt mer ekstremt i det siste.

I milløypa ser det ut som på bildet. Vi hiver oss rundt, og prøver å få lagt ned et rør her før jul. Da håper vi å løse problemet.

Det er samme situasjon der løypa krysser bekken fra Langmyr mot Sylvtjønn. Dette er heldigvis rett ved veien.

I dag valgte jeg fjellski a la Nansen med stålkanter, feller og staver med store trinser. Selv med stålkanter biter det ikke på sålen vår, så det gikk mest off-piste. Der er det også gode trugeforhold. Sånne forhold må vi regne med, med ujevne mellomrom, men garantert flere ganger per sesong. Der fikk dere noen gratis julegavetips.

Konklusjonen etter i dag er altså at vi MÅ ha snø før vi sender ut løypemaskinen. Kommer det snø, KAN det bli veldig gode forhold på underlaget vi har.

Mvh
Kyrkjebygdheia Løypelag