Sommerløyper på UT.no

Etter at skisesongen var slutt midt i april begynte løypelaget arbeidet med å ferdigstille sommerløypene. Rydding, merking og skilting av 7 turløyper er snart ferdig. Skilting og turkart vil bli satt opp i start/slutt av hver turløype og i løypekryss. Arbeidet forventes ferdig i løpet av kort tid.

Hovedmålet for sommerløypene er at alle hytteeiere skulle ha en enkel og grei tilgang til en sommerløype. Følgende sommerløyper blir nå ferdig merket, skiltet og med turkart:

  1. Holmvatn til Skornetten – 4.0 km
  2. Sylvtjønn til Skornetten – 3.1 km
  3. Rundløype Skofjell (med start fra Sylvtjønn) – 8.3 km
  4. Svåheii rundt – 11.2 km
  5. Tur til Masta – 2.2 km
  6. Stemtjønn – Hellebrotet – 4.1 km
  7. Hellebrotet – Nutstøylnuten – 2.7 km

Høsten 2020 ble Kyrkjebygdheia Løypelag godkjent som innholdspartner til appen UT.no til Den norske Turistforening (DNT). Alle de ovenfornevnte sommerløypene er lagt ut på UT.no. Du finner løypene ved å logge deg innpå UT.no og skrive inn navnet på den turen du ønsker å gå.  Eller du kan skrive Skornetten i søkefeltet. Klikke på Skornetten (fjell i Nissedal) og du får opp alle turløypene i nærheten som ligger på UT.no

Selv om litt arbeid gjenstår, kan du allerede nå benytte disse turløypene. Løypene er godt merket og med hjelp av UT.no appen kan du lett orientere deg.

Kommer du over et kulturminne, historisk sted eller et fint motiv, send oss gjerne ditt bilde med litt tekst slik at vi kan legge det ut på UT.no og dele det med andre turgåere. Det samme hvis du har tips eller forslag til forbedringer.

Send epost til Arne Jørgen Karlsen arne.jorgen.karlsen@lf-nett.no eller b.reime@online.no.

MVH – Kyrkjebygdheia Løypelag