Løypeoppdatering 24.03

Løypeoppdatering:

 

Vi kjører i dag opp kjerneløypene. Løypene er ganske bra, men preges av varme på dagtid og kulde nattestid over en lengre periode. Vi prøver å beholde nysnøen fra siste leveranse så lenge som mulig inn i påsken, for det forsvinner litt hver dag og snøen eldes. Jo eldre snø, jo hardere is.

 

I går ventet jeg til etter 12 før jeg skøytet Frovassdalen og nye tomila. Det var 12-13 grader, og det var da myknet en drøy tomme de fleste steder. I skyggesider var det fortsatt isete, men en fin tur uten å møte en sjel. Dette var mye varmere enn meldt, og viser litt hva utfordringene er med løypeplanlegging. Værmeldingene stemmer ikke, og det løser ikke alt at jeg har hyttekontor og inspiserer forskjellige løyper hver dag.

 

Det er som oftest nødvendig å vente utpå dagen for tiden, spesielt for å få litt feste til dem som bruker felleski, eller for dem som et litt utrygge i stor hastighet på hardt underlag.

 

Planen er å kjøre gjennom alt før lørdag, og avslutte med kjerneløypene en gang til. Dessverre ser værvarselet for helgen ikke ideelt ut, men er vi heldige, får vi et lite lag nysnø til.

 

Vi kommer til å kjøre opp hyppigere i påsken, og kjempe mot isete løyper, men hvis kapasiteten ikke holder til å kjøre opp alt, vil kjerneløypene ha høyest prioritet.

 

Mvh

Kyrkjebygdheia Løypelag