Løypekjøring i julehelgen

Løypelaget og løypekjører skulle gjerne vært i stand til å tilby WorldCup-standard på løypene til enhver tid, men under de rådende forhold er ikke det mulig. Vi ha en del flere variable og hensyn å ta med i vår evaluering enn den enkelte skiløper/hytteeier kanskje er klar over. Vi tenker også fremover, ikke bare på morgendagen.

Det å la en 3-tonns løypemaskin med en heftig fres på slep kjøre løypesystemet nå, vil gjøre MYE skade. Dette er ikke noe vi gjetter på, for vi vet det.

I tillegg er det meldt ca 10 cm snø i morgen og 5 til på formiddagen den 24., med kontinuerlig nedbør.

Det vi kan tilby, er å kjøre opp den nye lille rundløypen på Langmyr både lille- og store julaften. På denne måten får barn og andre spor av noenlunde kvalitet, selv om vi da risikerer å ødelegge noe også her. Vi foreslår å smøre med litt tålmodighet, for vi er bare i desember fortsatt. Vi er heldige som har så tidlige skiforhold.

Så vil alle løypene kjøres opp på natt/morgen den 25. Da har vi forhåpentlig hatt minusgrader såpass at snøen bærer maskinen bedre, og vi får satt en god bane. Hvis værmeldingen er korrekt, har vi godt håp om å få til bra spor for mette skiløpere. Legg merke til at det tar 6-10 timer for maskinen og fører å jobbe seg gjennom EN gang, avhengig av forholdene.

Jeg ber alle sjekke om de har mottatt forespørsel om er bidrag til løypelaget fra Bjørn Reime, som gjør det mulig å legge til rette for så optimale forhold som mulig, helligdager som andre dager, og opprettholde ryktet om Kyrkjebygdheia som langrennmekka! Om du ikke har mottatt den, kan du sende Bjørn en PM med en epost-adresse så dette kan ordnes.

Vi håper på en lang og god skisesong i år!