Orientering fra Styret

Hei alle sammen på heia!

Her kommer en liten oppdatering fra løypelaget så langt i sesongen. Vi fikk en god start på denne sesongen. Tidlig snøfall gav oss muligheten til oppkjørte løyper i god tid før jul. Vi pakket det meste av løypenettet med scooter tidlig i desember – det får vi gleden av resten av sesongen siden vi nå har en god såle å tære på. Vi fikk litt utfordringer med litt lite kulde en periode, så da var veldig vått under snøen. Tror Løypekjører fikk hjertet i halsen da han plumpet nedi Myra men det gikk heldigvis bra👍😀.

Vi har fulgt «planen» vedr. Løypekjøring så langt det har latt seg gjøre så langt. Løypenettet på heia er variert og kan by på det meste, opp og ned, bortover, «snaufjell» – litt for enhver smak. Den nye løypemaskinen fungerer bra og gir oss «trikkeskinner» under optimale forhold. Men det tar tid. Skal alle løyper kjøres opp på en gang, bruker maskinen ca. 10-12 timer på en runde. Har vært oppe i 19 timer ved mye snøfall. Så det er tidkrevende. Og tid koster penger. Vi vil snart legge ut avtalen vi har laget med Kyrkjebygdheia AS på våre nettsider slik at alle får se hva som er avtalt rundt løypekjøringen på heia.

Vi forstår at alle vil ha perfekte løyper til enhver tid – det vil vi også. Men det lar seg dessverre ikke gjøre alltid. Det er et par viktige punkter i avtalen. Brøyting trumfer løypekjøring. Der skjer nok bare et fåtall ganger i løpet av sesongen – litt sånn vi har opplevd denne sesongen. Da vil ikke alle få det samme tilbudet man «krever». Av og til vil enkelte løyper bli prioritert bort – det er et kostnads- og et -tids spørsmål. Vi vil snart også legge ut løypekartet med farge koder på løypene på våre hjemmesider. Med fargene Blå, gule, røde løyper osv. Da blir det lettere å kommunisere hva som blir kjørt opp osv. Men vi vil til enhver tid prioritere et «minimum» av løypenettet oppkjørt så ofte som mulig. Denne helgen har vi kjørt opp løype fra kjempeåsvatnet opp mot mil løypene. Denne løypa vil vi ikke kjøre opp hver gang, men vedlikeholde den så godt som mulig fremover. Samt at det går 2 løyper parallelt fra langmyr opp til breili, her vil vi kutte ut den ene, «øvre» spor, da den gir dobbelt kjøring for løypemaskinen. Men det skal ikke gi et dårligere løypetilbud med en trasé mindre der.

Litt om økonomi.

Vi har en fast pris avtale på løypekjøringen på heia. Avtalt pris er ikke hemmelig – men kommuniserer ikke den her nå offentlig. (Den finner dere i referat fra årsmøte bla.). Avtalen er basert bl.a på hyppighet og mengde på oppkjøring av løype nettet. Løypelagets inntekter er basert på frivillig løypebidrag, grasrotandel og litt sponsorater. Vi mottar ingen offentlig støtte. Takk til alle som bidrar med løypebidrag🙏.

Så langt i år er dessverre andelen innbetalinger litt mindre enn tidligere år. Det er nok litt som forventet – med økende kostnader i samfunnet generelt. Det gjør at løypelaget går mot et underskudd på driftsbudsjettet i år. Det skal vi klare, men flere sesonger med mindre inntekter tærer på. Vi klager ikke😀 – vil bare at alle er informert om status. Derfor må det av og til prioriteres litt forskjellig.

Er det noe man lurer på – så ta for all del kontakt. Send melding, e-post eller kommenter her på fb. På fb leser vi det meste – men kommenterer ikke alt til enhver tid😉. Ha forståelse for det. Vi tar i mot ris og ros. Det er en dedikert gjeng i styret – som jobber med løypene sommer som vinter – på frivillig basis. Og arbeidet gjøres med et 😀. Takk til Løypekjører og berørte grunneiere på heia for deres velvilje👍.

Mvh. Styret KBHL.