Løypeoppdatering 04.03.21

Løypeoppdatering:
Det har nå vært en smelteperiode med varme om dagen og antydning til kulde på natten. Ifølge værmeldingene var dette siste varmegrader på en stund, og vi benyttet muligheten til å kjøre opp de mykeste løypene på ettermiddagen i dag.
Vi tok 2-milene og litt av milløypa på samme måte for to dager siden. I går var disse blitt veldig harde og ekstremt raske, men fine. Jeg trakk meg fra å sette utfor kneikene, og sparte nok minst et krubbsår på det. Vi regner med det samme skjer med Espelihei og Skornetten.
Vi må derfor advare sterkt om svært isete, raske og harde løyper frem til over helgen. Det blir ikke kjørt mer denne uken, for det blir for hardt for maskinen.
For dem som er gode på ski, er det nå gode muligheter for fartsrekorder, men det er også hardt å falle i løypa.
Det er nå gode forhold for å gå utenfor skiløypene, fortrinnsvis på fjellski med stålkanter og feller, eller truger. Faktisk kan man noen steder også gå på skoene. Kanskje man bør tenke litt alternativt i denne retningen, finne seg et mål, og brenne litt bål. Det var i dag heller ikke noe overvann på isen i vannene jeg passerte, men bruk hodet når du ferdes på vann.
Heldigvis ser det ut som det kan bli påfyll av snø neste uke.
Mvh
Kyrkjebygdheia Løypelag