Løypeinfo 07.02.20

Da har jeg vært ute og testet løypene i måneskinn med hodelykt. Helt topp selv med min dårlige teknikk og ustøhet. Jeg er imidlertid kjempeglad i å gå på ski, og stabber 4-5 mil hver eneste helg her. Noen ganger er jeg her i uken også, hvis jobben tillater det. Jeg har derfor all grunn til å optimalisere løypene, men jeg prøver å være fornuftig, forholde meg til retningslinjene, været, maskinbegrensninger og så videre. Dessuten støtter jeg meg på erfarne løypekjøreres kompetanse, både fra Gautefall og Kyrkjebygdheia.

Kjerneløypene pluss turen over Sylvtjønn og ned til steinbruddet som ble kjørt opp onsdag, blir ikke nevneverdig bedre av å kjøre opp i natt. De var faktisk knallbra både for skøyting og klassisk! De er litt harde i kulda, men vil nok mykne litt utover lørdagen. Føret er litt skarpt, men helt mulig å ploge og svinge.

Jeg testet også ned mot Kjempåsvann og 2-mila på skøyteski. Her ligger det 2-3 cm nysnø på toppen av sålen. Når jeg klarer å skøyte, er det også brukbart for klassisk. Enda bedre styring enn i kjerneløypene .

På Skornetten og Raundalsfenta er det delvis ren is, så der kjører vi sannsynligvis ikke før det kommer snø. Vi vil ikke ødelegge nok en fres eller noe annet på løypemaskinen fordi vi prøver for hardt.

I disse helse- og miljøtider ville det ikke være riktig å bruke ukurant arbeidstid og masse diesel på oppkjøring i natt, for å oppnå så lite. Vi er sikre på at det kommer mer snø her i fjellet, og at vi får mange runder med løypemaskinen i vinter. Nå ser det ut til å komme ødeleggende regn til søndag, og det er også med i dagens vurdering.

Sjekk kbhl.no for rammebetingelsene alle må forholde seg til.

Utenfor løypene anbefales kun fjellski med stålkanter og fell. Har du det ikke, så sett det på ønskelista eller kjøp på våren. Vi befinner oss i 700-800 meters høyde i den norske fjellheimen, så da må man være forberedt på alt. De flotte dagene er flottere enn flott, men været er lunefullt.

Altså, det kjøres av gode grunner ingen løypemaskin denne helgen, men det er mange gode løyper.

Mvh
Kyrkjebygdheia Løypelag

PS: Vent på oppdateringer herfra. De kommer når det er mulig å konkludere. Individuelle henvendelser vil av naturlige årsaker ikke kunne følges opp. DS