Løypeinfo 01.04.2022

Det blir forhåpentlig noe løyper i løpet av kvelden og natten, men vi er ikke optimistiske med hensyn på kvalitet. Vi må bare akseptere at fjellivet er slik for tiden.

Det har vært kaldt, så mye er knallhardt, og vi kan ikke kjøre fresen overalt. Den må stoppes for hver tue, stein, fjellnabbe eller stubbe. Da blir det dessverre fare for at man renner fra et ok løypestykke og rett inn i isbre-områder. Dette er ikke en aprilspøk, så vi ber folk være forsiktige og ta det rolig. Vi skal prøve å få til noe opp bak vanntanken på Stemtjønn, så man kan knytte seg på tomilene.

Vi kommer heller ikke til å risikere maskin ved å kjøre der vi ikke burde kjøre, og dermed kommer vi ikke til alle løypene. Espelihei er tvilsom på grunn av manglende snø foran Breili og Huvtjønnleiken, og veien via Skornetten uaktuell. Maskinen må satse på å passere Huvtjønn bare på belter for å komme seg til Langmyr, så der blir det nok litt humpete og dårlige løyper.

Vi kan nå sannsynligvis ikke kjøre på veien for å komme frem.

Yr har skrudd opp noens forventninger med å melde noe snø på mandag, men det er kanskje en spøk. Det er ikke rent østavær, så da tar vi antall meldte millimeter og deler på pi (opphøyd i andre).

Hvis din lokale sportsnutikk har restesalg på fjellski med stålkant å feller, er det knaskje noe å vurdere. Det er slike forhold vi må regne med i påsken, og neste år blir prisene tilbake på minst fullt nivå.

Sjekk løypeoversikten på Skisporet for å se i morgen tidlig, og husk denne meldingen.

Mvh

Styret