Sommerløyper på UT.no

Kyrkjebygdheia Løypelag har satset på tre områder for sommerløyper (eller turløyper om du vil).  Følgende tre områder har vært prioritert:

1.     Ervetjønn til Skornetten og videre ned til Holmevatn

2.     Sommerløype fra Stemtjønn via Hellebrote til Nutstøylnuten

3.     Sommerløyper på Espeliheia

For et par år siden fikk vi et tilbud fra Gautefall turlag om å overta ansvaret for deler av Heigetil-løypa som går fra Holmvatn til  Gautefall. Vårt ansvar gjaldt fra Holmvatn til  Trongebu. Holmvatn velforening har påtatt seg ansvaret for å vedlikeholde denne delen av sommerløypa. 

Hovedmålet for sommerløypene er at alle hytteeiere skulle ha en enkel og grei tilgang til en sommerløype. Følgende sommerløyper blir nå ferdig merket, skiltet og med turkart:

  1. Holmvatn til Skornetten – 4.0 km
  2. Sylvtjønn til Skornetten – 3.1 km
  3. Rundløype Skofjell (med start fra Sylvtjønn) – 8.3 km
  4. Svåheii rundt – 11.2 km
  5. Tur til Masta – 2.2 km
  6. Stemtjønn – Hellebrotet – 4.1 km
  7. Hellebrotet – Nutstøylnuten – 2.7 km

Høsten 2020 ble Kyrkjebygdheia Løypelag godkjent som innholdspartner til appen UT.no til Den norske Turistforening (DNT). Alle de disse sommerløypene er lagt ut på UT.no. Du finner løypene ved å logge deg innpå UT.no og skrive inn navnet på den turen du ønsker å gå.  Eller du kan skrive Skornetten i søkefeltet. Klikke på Skornetten (fjell i Nissedal) og du får opp alle turløypene i nærheten som ligger på UT.no

Rydding, merking og skilting av disse 7 turløyper er ferdig. Skilting og turkart er satt opp i start/slutt av hver turløype og i løypekryss. 

Kommer du over et kulturminne, historisk sted eller et fint motiv, send oss gjerne ditt bilde med litt tekst slik at vi kan legge det ut på UT.no og dele det med andre turgåere. Det samme hvis du har tips eller forslag til forbedringer.

Send epost til Arne Jørgen Karlsen arne.jorgen.karlsen@lf-nett.no eller b.reime@online.no.